zgodba


Ime podjetja pojmujemo na vsaj dva možna načina.
Zgradba zamisli je strukturni pristop, razmislek o procesu, artikuliranje misli in členitev ideje do izvedbe. Zgradba za misli pa topel dom, hiša, kamor jih lahko pospravimo, prostor, kjer je mišljenje pomembno in spoštovano.


Mojca Črešnik
je študij na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo zaključila leta 2015. Bila je na enoletni študijski izmenjavi na Deakin University v Melbournu, svoje znanje  je izpopolnjevala na Univerzi za uporabno umetnost na Dunaju, raznih študijskih delavnicah ter praksi v biroju Monochrome Architects v Ljubljani in AB objekt v Celju. Opravljala je tudi delo oblikovalke razstavnih prostorov v podjetju IKEA. S 1. 6. 2019 je pooblaščena arhitektka, vpisana v imenik ZAPS.

Maša Kamplet je leta 2016 magistrirala na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo. V času študija je bila na enoletni izmenjavi na Faculdade de Arquitetura da Universidade v Lisboni in praksi v biroja Ole Scheeren v Pekingu. Po šolanju je izpolnjevala svoje znanje v biroju Ab objekt v Celju. Leta 2020 je tudi pridobila naziv pooblaščene arhitektke in se priključila ekipi zgradbazamisli.

Ana Nežmah je diplomirana oblikovalka notranje opreme, ki z ekipo Zgradbazamisli od leta 2021 sodeluje pri načrtovanju interierov.Z nami so sodelovali Matija Kovač, Žana Penca, Lenart Piano, Amadej Mravlak, Aleš Žmavc, Jona Rak Koceli in Timotej Jevšenak.

Zgradbazamisli deluje od januarja 2016.

(c) zgradbazamisli, arhitektura in oblikovanje, 2024. All rights reserved.